spinal stenosis of lumbar region

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

25/03/2019 | 11:47 | מאת: עדי

שלום דר' דוידוביץ אני בן 73 , בריא בדרך כלל . עברתי ניתוח TKR בברך שמאלי לפני 8 שנים . בשנים אחרונות אני סובל מכאבי גב תחתון שהחריפו באחרונה . כתוצאה מזה השתנתה לי ההליכה , אני הולך כפוף , יש לי קושי בעמידה ובהליכה וכן תחושת כובד ברגליים . עברתי mri ע"ש לפני חודש : בגובה L5-S1 ליסטזיס עם הצרות פומינלית קלה . L3-4 רטרוליסטזיס עם בלט דיסק והיצרות תעלה . בנוסף בלט דיסק - אוסטאופיט היקפית היצרות בינונית של השק גם של הנקבים . L2-3 ללא היצרות L1-2 ללא היצרות אני מבין שהבעיה במהותה כירורגית . אני מבקש לדעת מה המלצתך ? איזה סוג ניתוח זה ? פתוח או סגור ? מה הסיכויים להצלחת ניתוח כזה ? האם באמת בסופו של בר , במידה ואעבור את הניתוח , מצבי יוטב משמעותית מבחינת הכאבים וההליכה ? תודה רבה על התייחסותך ועל המלצותיך ,

איני בטוח שזו הבעייה. כדאי שתגש עם תמונות ה MRI למומחה עמוד שדרה להתייעצות.

26/03/2019 | 17:34 | מאת: עדי

ברשותך דוקטור דוידוביץ , מה אתה כן חושב שזו הבעיה ? אשמח לדעת מה אתה חושב באמת . בקהילה אין מומחים בקנה המידה שלך . בכל זאת תנסה בבקשה להסביר לי . תודה רבה לך ,

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק