פריצת דיסק והחמרה בכאבים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

20/03/2019 | 13:34 | מאת: ענת

שלום עשיתי CT ששם הודגם: L4-L5 היצרות המרווח הבין חולייתי. שינויים סקלרוטיים וחוסר סדירות בלוחיות. בלט דיסק היקפי נושק לשק התקאלי, ללא היצרות התעלה הספינאלית. היפרטרופיה של המפרקים הפצטליים. L5-S1 אנטרו-ליסטזיס מינימלי. ספונדילוליזיס דו"צ. בלט דיסק נושק לשק התקאלי, ללא היצרות ספינאלית או פורמינלית שינויים סקלרוטיים במפרק הסקרו-איליאקלי הימני בצד האיליאקלי של המפרק-בלתי ספציפי. יש לי פריצת דיסק כבר שנים אבל בשנה האחרונה התחילו לי כאבים מאוד חזקים בירכיים בשני הצדדים עם יותר כאבים בצד שמאל. הכאבים האלה קיימים כל הזמן. גם בלילה מאוד קשה לי לישון על הצדדים בגלל זה. הלכתי לרופא שבחן את הCT ואמר שאין ברירה אלא לעבור ניתוח כי עם הזמן זה ילך ויחמיר. האם הברירה היחידה הוא ניתוח? והאם יש אפשרות לעשות את הניתוח הפחות מורכב? תודה רבה

לבצע MRI ע"ש מותני וצלים ע"ש מותני צדדי בכיפוף ויישור ולהתייעץ שנית.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק