ניתוח למינקטומי פתוח.. כאבים שנים לאחר ניתוח.

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

22/02/2019 | 15:09 | מאת: שרון

שלום, אני בת 31. עברתי ניתוח למינקטומי בגין פריצת דיסק L5 S1 . לפני כ 3 שנים. הניתוח היה קריטי ולדברי המנתח העצב מת או נחנק מהלחץ של הדיסק עליו. מאז אין לי תחושה עורית לכל אורך אחורי רגל שמאל, והרגל חלשה.אך עושה פעילות כדי לשקמה. כמו כן דיקור סיני ויוגה.כיום במשך יותר משבועיים חווה כאבים חזקים בצד ימין. כאב גב מרגיש דלקתי ושרירי , שיוצר תחושת קשיון שמשתקת ומקשה עליי לבצע פעולות הכי פשוטות. כגון לקפל את הרגל ,או להתכופף, להתרומם מהמיטה וכו.. לפני שנה וחצי ביצעתי אמ אר איי שם אכן עדיין רואים בלט/פריצה(גם לאחר הניתוח). מומחה עמוד שדרה בבית חולים ראה את האמ אר איי ואמר לי ואני מצטטת ״הגב שלך תמיד היה ותמיד יהיה דפוק״. מה שלא הפיח בי הרבה תקווה. הלכתי לאורתופד לפני כמה ימים שטען שאין מה להתרגש ורשם לי ברקסין 20 ואמר לי לחמם את האיזור ולקחת את הכדור למשך מספר ימים. האם לצפות לדלקות וכאבים אלו כל חיי? למרות הניתוח? או האם יש סיבה להיבדק אצל אורתופד כל פעם שאני בכאבים ? או שפשוט צריכה להשלים עם זה תמיד אסבול מכאבי גב.

שלום רב, יתכן מאוד וניתוח נוסף לא יפתור את הבעייה. עדיף לפנות לטיפולים משמרים ושחייה. כמובן, אם ישנה החמרה אז צריך לבצע MRI חדש ולבחון מחדש את המצב.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק