עזרה בפענוח mri צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

15/01/2019 | 00:05 | מאת: לינדה

ד״ר שלום, בת 36 מזה מ״ס חודשים כאבים בצוואר ובשכמות עם הקרנה לידיים - בעיקר מימין. לאחרונה החמרה משמעותית. ההירדמות ביד והכאבים ביד התגלו כבעיה בעצב המדיאני ואני לפני ניתוח. אך המצב עם הצוואר מחמיר אף הוא. אבקש עזרתך בפענוח mri מלפני כחודשיים (מאז גם החמרה נוספת בכאב) אציין רק כי לפני כ 11 שנים לערך עברתי ניתוח דיסקוטומי צווארי בגובה c5 c6 להלן התוצאות: צורה ״יתדת״ של חוליות c5 c6 שאר החוליות בצורה תקינה. בגובה c5 c6 עדיין סימני לחץ קל על השק התקאלי. בגובה c6 c7 בקע דיסק פרא- מדיאני מימין הגורם ללחץ ניכר על צידו הימני של חוט השדרה. ללא אות מילואופתי חריג בחוט השדרה. היצרות של הרצס הלטרלי בגובה הנ״ל. אין עדות להאדרה פתולוגית לאחר הזרקה. מה פשר הפענוח עם דגש על גובה c6 c7 ומהו הטיפול המקובל שכן עוד מה mri הקודם לפני כ 6 חוד׳ אני מטופלת בטיפול שמרני ואם זאת כאמור יש החמרה... אודה לתשובתך ד״ר.

אין טוב ממראה עיניים. תמיד עדיף לראות את התמונות. בכל מקרה נראה שהדיסק מתחת לקיבוע בולט ויתכן ותזדקקי לעוד ניתוח בע"ש צווארי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק