פרוטרוזיה אחורית דיפוזית

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

30/12/2018 | 10:41 | מאת: אדם

שלום שבוע טוב עשיתי CT ויש לי 1) L4-L5 ,L3-L4 -פרוטרוזיה אחורית דיפוזית של הדיסק הבין-חולייתי, גורמת להטבעה של גבולו האחורי על השק הטאקלי. 2) L5-S1 - פרוטרוזיה אחורית דיפוזית קלה של הדיסק הבין-חולייתי. 3) התישרות של הלורדוזיס המותנית. רציתי לדעת יותר 1) מה זה פרוטרוזיה אחורית דיפוזית (בלט/בקע/פריצה???) 2)מה זה השק הטאקלי 3)מה זה התישרות של הלורדוזיס המותנית 4)האם נגרם לחץ במרכז הבטן? האם זה סימן להחמרה או שאין קשר 5)מה חומרת המצב והדרכי טיפול תודה רבה בריאות ושבוע טוב

1) בלט 2) השק שמכסה את העצבים שעוברים בתעלת השדרה 3)מצב שיכול להיות מולד- צורה מסויימת של עמוד השדרה 4)אין קשר חומרה קלה, שחייה ולהמנע מריצות קפיצות והרמת משאות.

04/01/2019 | 23:05 | מאת: אדם

תודה ד"ר

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק