כאבים והגבלות תנועתיות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

29/11/2018 | 14:44 | מאת: miki

לפני כעשרה חודשים עשיתי ניתוח גב עם קיבוע חוליות L3 L5 עדיין סובל ממגבלות בתנועת רוטציה וכיפוף עדיין עם כאבים לא מוסברים מטופל בכדורים נוגדי כאבים ומדבקות בוטרנס ,האם לפי המצב בצילום יש גורם נוסף לכאבים , לציין אני עושה טיפולי הידרותרפיה ופזיוטרפיה במסגרת האפשרית ,ביקור אצל האורטופד עוד הרבה זמן האם לפי הצילום יש ממצא חריג אשמח ליעוץ

הצילום לא תמיד משקף את הקליניקה. (איני רואה צילומים דרך האתר) תתייעץ עם הרופא/הגורם המנתח

30/11/2018 | 07:12 | מאת: miki111

זאת תוצאת הבדיקה: הבדיקה בוצעה בשקלול T1.T2 FSE ו LONG TR STIR , במישורים סגיטלי ואסיאלי, לפני ואחרי הזרקת גדוליניום, בלי ועם דכוי שומן. אינדיקציה : מצב לאחר ניתוח למינקטומיה והכנסת תומכנים בגובה l3_l5 קורלציה לבדיקת mri קדמת טרום ניתוחית מ10.06.15 תוצאות: מצב לאחר ניתוח למינקטומיה וקיבוע אחורי בגובה l3_k5 כמו כן הכנסת תומכנים בגובה l4-l5 . l3-l4 בגובה הניתוח השק הדורלי משוחרר לאחור וללא לחץ עליו כעת . פטרוזיה בגובה l4-l5 שניצפתה בבדיקת טרום ניתוחית אינה נצפית היום . אין עדות לאיחוי בין חוליות l4-l5 כעת , נצפית בצקת והאדרה ניכרים יותר בגובה l4-l5 בפני החוליות בצידי הדיסק. רקמת צלקת מתאדרת משיקה לשק מאחור ללא עדות לקולקציה ביתר הגבהים , בקע דיסק קטן מרכזי בגובה l5-s1, בקע דיסק פומינלי משמאל בגובה l2-l3 בדומה לבדיקת טרום ניתוחית , למרות הניתוח שנעשה עדיין סובל מחולשה ברגל שמאל עם הקרנה מאזור הישבן לאורך הירך , ובעיות של קימה מישיבה לעמידה וביצוע מטלות פשוטות כגון שריכת נעלים או גריבת גרביים ועוד ..אודה לתשובתך

התמונה מורכבת מדי לייעוץ באתר, תצטרך להגיע לייעוץ עם הדיסק של ה MRI

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק