בקע דיסק עם לחץ על העצב והריון

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/11/2017 | 17:34 | מאת: מיה

שלום, אני בת 36, נשואה + 1 וסובלת מפציעה ישנה מאוד בדיסק שהחמירה עם השנים וכעת המצב הוא בקע מסויד בגובה l5-s1 שגורם ללחץ על שורש S1, לצד בלטים קלים ביתר עמוד השדרה המותני. אני סובלת מאוד מהקרנות לרגל ימין ונמצאת בטיפול תרופתי + טיפול במרפאת כאב שעד כה לא הואיל. בינתיים עברתי הזרקות תחת שיקוף וכעת עתידה לעבור טיפול בגלי רדיו, כאופציה אחרונה טרום ניתוחית. מפאת גילי אני מעוניינת להיכנס להריון שני בשנה הקרובה וחוששת מההשפעה על הגב, אשמח לדעת האם מומלץ להיכנס להריון לאחר ניתוח כריתת דיסק, או שעדיף קודם לעבור הריון שני ואז לחשוב על האופציה הניתוחית? ידוע לי כמובן שלא ניתן לעבור טיפולים משמעותיים בזמן הריון. תודה רבה

דבר ראשון, מבצעים ניתוח רק כשמיצית את כל האופציות והכאב בלתי נסבל. אין בעייה להכנס להריון גם אחרי ניתוח כריתת דיסק.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק