מבקש עזרה בפיענוח c.t עמוד שידרה מותני+סקרא

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

27/08/2017 | 20:07 | מאת: זיקו

שלום רב, מבקש עזרה בפיענוח c.t עמוד שידרה מותני+סקרא, גיל 60 בריא בד"כ. ממצאים: לורדוזיס מותני שמור, גופי חוליות שומרים על גובהם,מרווחים בין חוליתיים שמורים,רוחב תקין של התעלה הגרמית.לי. שינויים ניווניים עם אוסטאופיטים קדמיים בגופי החוליות L3-L2-L1-2: ללא בקע דיסק,פורמינות חופשיות. L2-3: בלט דיסק מינימלי,פומינות חופשיות. L3-4: בלט דיסק קל,היצרות קלה של תעלה ו של פורמינות. L4-5: ללא בקע דיסק, פורמינות חופשיות. L5-S: ללא בקע דיסק,פורמינות חופשיות. ממצא לוצנטי עם גבול סקלרוטי ללא פריצה של הקורטקס, ללא אקספנציה של העצם בעצם איליאקלי מימין- אוטם ב עצם? אנכונדרומה? ציסטה? . סיכום: כמפורט בפיענוח לעיל. מבקש התיחסות גם לממצא הלוצנטי שאינני מבין את משמעותו, תודה רבה.

ישנו ממצא בעצם הכסל היכול להתאים למספר אבחנות, אין מדובר בפריצת דיסק. ממליץ על מיפוי עצמות והמשך מעקב אורתופד.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק