הסבר בבקשה על כאילו חדרו מים באזור עצם הזנב

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

15/05/2017 | 19:15 | מאת: דן

שלום רב בן 70 . עשרות שנים חי (ולפעמים סובל )עם בלט דיסק בין "עצם הזנב " לחוליה לידו. לפני חודש נכנס בנו קלות רכב מאחורה . הפגוש בקושי ניזוק ,הנהג לידי לא "הזיז" לו .החגורה אפילו לא נמתחה . אבל: אני הרגשתי לשנייה או שתיים כאילו חדרו מים באזור עצם הזנב . לא כאב ,והתחושה נעלמה מיד ועברה לכאב מאחורי שתי הברכיים בקו הקיפול בין שוק לירך .(קרה מקרה דומה לפני עשרים שנה .)קמתי , עמדתי על קצות אצבעות ועל העקבים .ובבית בדקתי שיש תחושות והכל מתפקד . .יושן טוב ללא כאבים. אחרי יום יומיים התחילו כאבים פעם בגב בשתי הזיזים הבולטים ופעם ברגליים, התכווצויות בכף הרגלים בבוקר. "וקפיצות" ריצודים כנראה של שרירים בשוקיים . ממש רואים רטט . בעיקר בשעות שקם משכיבה לישיבה. היום מרגיש הטבה כלשהי . אבל עדיין מדי פעם מציק . 1)מה התחושה הזאת של "המים" או נוזל בעת המכה ???? 2)האם שמעת מחולים על תופעה כזו? 3)האם נוזל הדיסק מורגש ככה ??? 4) כמה זמן משוער מניסיונך של "טיפול" מנוחה שמרני כמו שהרופא אומר לחכות עד שרוב הסימפטומים יעברו .לפי סיפור המקרה??? 5) ולא ,מתי ללחוץ להמשך בירור? תודה לכל התשובות.

שלום לך, מסתבר שאין תאונות קלות... על פי התאור לא נראה שמצבך קריטי. ככל התאונה גרמה לזעזוע של המערכת העצבית עם התחושות שאתה מרגיש. כל עוד אתה משתפר, להמשיך טיפול שמרני.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק