היצרות תעלה בעמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

24/12/2016 | 19:10 | מאת: שמעון ביטן

בס"ד שלום, בהדמיה שעשיתי לאחרונה(mri)נמצא שיש לי קיפוזיס בעמוד שדרה צווארי, כמו כן ספינל סטנוזיס בחוליות c3-c7 בקוטר של 7 מ"מ. מבחינה קלינית, הידיים לא נרדמות לי ואין תחושת נימול (למעט באזור השכמות מצד שמאל) טונוס תקין של שרירי הידיים, בלאנס תקין. האם יש אופציות אחרות חוץ מאשר ניתוח?

חנוכה שמח וחודש טוב. ממליץ על אוסתאופתיה לצורך חיזוק שרירי הצוואר המייצבים. שבת שלום

01/01/2017 | 21:42 | מאת: שמעון ביטן

בס"ד דר' דוידוביץ שלום, האם אוסתאופטיה יכולה לפתור את האבחנה של cervical spinal stenosis?מה גם שבחוליות שציינתי (c3-c7) נמצא בלט דיסק כללי, אמפרסיה על שק טקלי והצרות פורמינלית דו צידית. בחוליות c6- c7 נמצא שינויים דגנרטיביים ב end plate מסוג modic 2. אשמח מאוודדדד אם לא אצטרך לבצע ניתוח ואסתפק בהמלצה שלך. אני שוקל להגיע אליך להתייעצות לאחר שקראתי על השיטה הניתוחית החדשנית שלך (שיטה באנדוסקוף) תודה

לא תפתור אך יכולה להקל ולמנוע החמרה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק