קפיצות שרירים ו-CK גבוה בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

08/04/2014 | 22:55 | מאת: רוני

שלום ד"ר, קפיצות שרירים בכל הגוף מאז אוגוסט 2013. ברקע מטופל בציפרלקס 20 מ"ג, המינון הועלה באפריל 2013 מ-15 מ"ג. בספטמבר נוירולוגית שלחה ל EMG ארבע גפיים שיצא תקין והגיעה למסקנה שאין עדות למחלה ניוונית שרירים או מוח. לא מרגיש חולשת שרירים. עקב הימשכות הקפיצות והתדירות הגבוהה (כמעט כל הזמן) חזרתי אתמול לנוירולוג אחר שהזמין בדיקת דם CK שאותה ביצעתי היום. הערך יצא חריג, 185, כאשר ערך המקסימום במכבי הוא 171. שאר בדיקות הדם תקינות. אני מאוד מוטרד מהחריגה הזו ומהקפיצות. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לתופעה הזו? ומה עליי לעשות? תודה

08/04/2014 | 22:58 | מאת: רוני

שכחתי לציין גיל - 36. לא מטופל בתרופות אחרות מלבד הציפרלקס 20 מ"ג.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח