קפיצת שרירים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

07/03/2014 | 13:18 | מאת: לירן

שלום רב, ד"ר. אני בן 34, בריא בדר"כ. מצוי בשנה האחרונה במתח רב ע"ר אירוע רפואי של ביתי, חווה תופעות פסיכומטיות רבות הקשורות בעיקר בשרירים תפוסים בגב ובצוואר (נבדקתי ע"י רופאים). בשבוע האחרון החלה תופעה נרחבת של קפיצות שרירים בכל מקום בגוף, רגליים במיוחד, אפילו עפעפיים. אני מאוד מאוד חושש מ ALS עד כדי שהדבר מדיר שינה מעיני. בדיקת נוירולוג רק בעוד שבועיים.. אציין כי נבדקתי בדיקת נוירולוג מומחה ע"ר כאבי הראש שהיו לי לפני כחודשיים, והבדיקה נמצאה תקינה. השאלה היא אם הבדיקה שהוא ביצע היא בעצם הבדיקה שמבצעים כדי לאמת/לשלול ALS.. האם ייתכן כי קפיצות שרירים בלבד, ללא כל סימן נוסף יהווה בגילי ומצבי את ראשיתה של המחלה הנוראית? אודה לתשובתך

07/03/2014 | 15:33 | מאת: ד"ר חן הלוי

אין לי דרך לענות על כך. ALS מתחיל בדרך כלל יותר בחולשה מאשר בקפיצות שרירים כך שרוב הסיכויים שאתה בסדר. עדיין אתה צריך להבדק על ידי נוירולוג

09/03/2014 | 22:57 | מאת: נועה

לירן שלום אני רוצה להרגיע אותך לפני שלוש שנים סבלתי מתופעות דומות לשלך היה לי כאבי ראש חודשיים שלא עברו הייתי בטוחה שמדובר בגידול לאחר זמן מה התחילו קפיצות שרירים בכל הגוף נכנסתי לסרט שיש לי ALS הקפיצות רק התגברו והתפשטו לא ישנתי לילות רק בכיתי עד היום אני סובלת מהתופעה עברו שנים זה הכל מלחץ וסטרס וככל שאתה חושב על כך זה מתגבר אם אין לך חולשה ולא הרגשת חולשה אלא חולשה אמיתית תרגע אין לך כלום

11/03/2014 | 19:36 | מאת: לירן

היי נועה, תודה רבה על תגובתך. אני באמת משתגע מזה וגם לי קדמו לכך כאבי ראש, אולי משם הלחץ. העניין הוא, שהשרירים ברגליים פשוט לא מפסיקים כמעט, זה רצוף, זה מה שמטריד אותי וגורם לי לחשוש מהמחלה הזאת. גם לך היה בתדירות כזו? הלכת לרופא?

12/03/2014 | 12:42 | מאת: אג

לירון בגלל שאתה מזכיר לי את עצמי, הייתי ממליץ לך ללכת לכיוון של החרדה. לא תאמין אלו תסמינים החרדה מסוגלת לעשות - כאבי שרירים, דקירות בכל הגוף, זרמים, חולשה, סחרחורות, פחד מדברים לא רציונליים ועוד ועוד ועוד. מציע לך לנסות טיפול פסיכולוגי ואולי תרופתי - הטיפול אמור לתת לך גישה חיובית לחיים בקטע של - כרגע אני בריא!! הסיכויים למחלה הזאת הם אפסיים. חוצמזה אין לי שום שליטה בזה ולא משנה מה אעשה. אם זה הגורל שלי אז אני אתמודד עם זה. חוצמזה כולנו בסוף מגיעים לאותו מקום 10 שנים לפני, 10 שנים אחרי עם המחלה הזאת או בלעדיה. ברגע שתשחרר, תוכל להיות רגוע יותר. אני עובד על זה יום יום שעה שעה (אני מפחד מהתקפי לב). בהצלחה!!!

17/03/2014 | 21:13 | מאת: נועה

כן לירן . זה היה כמעט כל היום גם ברגליים ובעוד מקומות ככל שתחשוב על זה זה יקפוץ יותר זו תופעה מדהימה זה נובע מהלחץ. הייתי אצל הרופא כמה פעמים והוא אמר שהוא מכיר את התופעה וזה נובע מהלחץ שיש לך את המחלה הארורה הזו

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח