כאבי ראש חזקים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

04/03/2014 | 19:25 | מאת: אביבית

שלום רב, בעלי בן 36, בריא בדרך כלל מלבד מיגרנות קלות. ביום שבת האחרון הוא נתקף בכאב ראש חמור מאוד, אותו הוא תיאר כבלתי נסבל. בנוסף כאב לו העורף מאוד, הוא היה רגיש לאור ולרעשים והוא הקיא מספר פעמים. הרופא שבדק אותו הפנה אות למיון. במיון ערכו לו סי טי ראש וניקור מותני. הבדיקות חזרו תקינות מלבד רמת חלבון גבוהה במעט שעמדה על 60. הנוירולוג שבדק אותו במיון לא ייחס לזה חשיבות והוא שוחרר הביתה באבחון של מיגרנה חריפה. מאז ועד היום הוא סובל מכאבי ראש שבאים והולכים, כאבי ראש חריפים מאוד שממש משביתים אותו. אופטלגין נוזלי מקל רק במעט על הכאב. שאלותיי הן: מה יכול לגרום לכאבים הללו? מה המשמעות של חלבון 60 בנוזל עמוד שדרה ומדוע הנוירולוג התעלם מכך במיון? האם ניתן לדעת האם הכאבים שהוא חש היום הם כתוצאה מהבדיקה או שהם המשך ישיר למקרה הראשוני של יום שבת? תודה,

07/03/2014 | 15:22 | מאת: ד"ר חן הלוי

חלבון 60 הוא ערך גבולי לחלבון וכשלעצמו אינו מעיד על דבר. הבדיקה כנראה בוצעה כדי לשלול דימום ולכן הוא שוחרר. המשך הכאבים בהחלט יכול להיות המשך של הבעייה המקורית (שאינני יודע מה היא) או כתוצאה מהניקור. במקרה האחרון אופיני יותר שכאבי הראש מתגברים בעמידה ומוקלים בשכיבה. אם התסמינים ממשיכים אתם חייבים (!) לחזור לנוירולוג שלכם ולדווח על כך

14/03/2014 | 18:55 | מאת: אביבית

שוב שלום, לאחר שבאמת כאבי הראש והגב לא עברו, בעלי עבר blood patch. עברו כבר חמישה ימים מאז והוא סובל עדיין מכאבי גב חזקים, במיוחד במעבר מישיבה לעמידה או אם הוא הולך יותר מדי. גם האגן כואב לו. האם הכאבים האלו טבעיים אחרי הפרוצדורה הזאת? אם כן, מתי זה אמור לחלוף? תודה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח