בעיית דיבור מתוך שינה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

06/02/2014 | 08:39 | מאת: א.

לום רב, אבקש הסבר על תוצאות בדיקת EEG שאפרט בהמשך של בני בגיל 30. הוא גר עם חברתו: ממצאים: א.תרשים ערנות בעת שדיתוף פעולה מלא ב. פעילות הרקע מכילה אלפא אחורית בתדר 9-10 ג. ללא הפרעה נוספת בעת גירוי אור או נישום יתר סיכום: תרשים ערנות תקין שאלות פעם היו מצרפים לבדיקה טבלה של ערכים ושל סוגי סיגנלים, אלפא, בטה, משהו כזה. אינני יודעת מדוע אין צירוף כזה לבדיקה. בנוסף סיבת ההפנייה של בני לבדיקה הייתה קשורה להתעוררות עם צעקות מתוך שינה, אפיזודה של סהרוריות, דיבור מתוך שינה, צעקות לעיתים רחוקות ובעיקר במצבי לחץ האם יש לך הצעה לבדיקה אחרת . בהפנייה כת"וב קיימת תופעה של somnoembolism' . מה הכוונה ומה ניתן לעשות לדעתך? זה נחשב למחלה, זו בעייה רצינית. שוב מלבד דיבור מתוך שינה שהוא יותר תדיר, שאר התופעות הן די נדירות. תודה רבה, א.

08/02/2014 | 19:43 | מאת: ד"ר חן הלוי

הבדיקה תקינה. לפי התיאור כדאי לשלוח אותו לבדיקה במעבדת שינה

08/02/2014 | 22:44 | מאת: א.

תודה על התייחסותך. מי שמפנה לבדיקה במעבדת שינה הוא הנירולוג?אבקש לדעת איזה סוג של תוצאות יכולה בדיקה במעבדת שינה לגלות, הקשורות לדיבור מתוך שינה? והאם יכול להיות הדיבור ביטוי להפרעה קשה/רצינית? מעבר ללחץ מסוים שמתרחש לעיים? מודה מראש, ו.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח