שאלה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

04/03/2013 | 04:12 | מאת: דפנה

בעלי הלך לפסיכיאטר ואובחן כסובל ממשהו שנקרא אגנוזיה אסוציאטיבית.אבל אמר לו שהכתובת המתאימה עבורו היא רופא נוירולוג.שאלתי,בבדיקה אם הנוירולוג איך הנוירולוג יצטרך לאמת את האבחנה{אגנוזיה אסוציאטיבית}האם התלונות מספיקות?האם יש צורך בבדיקת ראש/הדמייה?יש צורך בטסטים?האם יש טיפול תרופתי בארץ או שיש לייבא תרופה מתאימה ייעודית לבעיה בטופס ג 29 מחול?יש לציין שהדבר הזה התחיל ככה פתאום ביום בעיר אחד

04/03/2013 | 22:03 | מאת: ד"ר חן הלוי

אגנוזיה היא מושג רחב בנוירולוגיה ונגרמת ממגוון סיבות. המונח עצמו חסר משמעות כאבחנה. חשוב להבין מה קרה לבעלך ומה האבחנה לפגיעה המוחית (אם יש כזו). זו מטרת הבדיקה אצל נוירולוג. הטיפול ייגזר מהאבחנה.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח