תוצאות mri מוח למעקב...

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

17/03/2022 | 11:24 | מאת: נטע

שלום ד"ר, בת 53 בצעתי mri מוח.עקב תלונות כאבי ראש ובעית זיכרון.זו הפעם השלישית שבצעתי במהלך 3 השנים האחרונות.סיבת הפניה-נגעים חריגים בחומר הלבן-למעקב. ממצאים:נגעים חריגים בחומר הלבן פריונטריקולרי ותת קוקטיילים בהחמרה קלה בהשוואה לבדיקה הקודמת, לא ספציפיים.הרחבה קלה של חדרי המוח וחריצים כביטוי לאובדן נפח קל ויציב.אנומליה וידית התפתחותית קטנה בגרעיני בסיס מימין ללא שינוי.אות זרימה תקין בכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים.עיבוי רירית בסינוסים פאראנזליים במיוחד בסינוס ספונאידלי מימין. סיכום:נגעים חריגים קלים בחומר הלבן בהחמרה קלה בהשוואה לבדיקה הקודמת.לא ספציפיים.באבחנה מבדלת-כאבי ראש,מיקרואנגיופתיה או מחלה דמיאלינטיבית.לקורלציה קלינית.לא סובלת מלחץ דם ולא מסכרת.לאור ממצאים אלה לא דרוש איזשהו מעקב? טיפול? הרופאה פשוט לא התייחסה לזה ואמרה שזה שום דבר.האמנם? אודה לתשובתך

יש להעריך את הסיכון של של ממצאים אלו במסגרת הערכה נוירולוגית / מרפאת שבץ מוח. באופן עקרוני ממצאים אלו מעידים על מחלת כלי דם קטננים מוחית שהיא לרוב משנית ליתר לחץ דם. במידה ואין יתר לחץ דם יש לחשוב גם בכיווננים אחרים ננדירים יותר, וטלעקוב אחר שינוניים מבדיקת MRI אחת לזו שאחריה ולתבנית השינויים המודגמים. את כל זה עושה הנוירולוג הווסקולרי.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח