APLA והיצרות סימפטומטית בקרוטיד

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

16/03/2022 | 19:29 | מאת: נוי

שלום דוקטור האם בחולי APLA שיש להם היצרות בקרוטיד שגרמה לאירוע מוחי יש עדיפות לניתוח CEA או לסטנט CAS והאם יש שיקולים מיוחדים בחולי APLA תודה

APLA מגדיל את הסיכון להיווצרות של קריש דם על גבי הסטנט בימים ובשבועות הראשונים שלאחר הצנתור וזה חיסרון משמעותי של CAS בחולי APLA שהם בסיכון גבוה ליצירת קרישי דם. מאידך גם ניתוח טומן בחובו סיכונים הגוברים בנונכחות APLA ויש להקפיד על דילול דם מכסימלי שהנניתוח מאפשר. ההחלטה על CAS או CEA ננלקחת בכובד ראש בשיתוף בין נוירולוגים מומחים לשבץ מוח לבין כירורגים כלי דם המבצעים את ניתוח עורק התרדמה. במצבי APLA נונעצים גם במומחה לקרישיות יתר ואם עדין יש ספק מרחיבים את הייעוץ לעמיתים מובילי דיעה בתחום שבץ המוח שכן לא לכל שאלה ברפואה יש תשובה חד משמעית

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח