פגיעה במוח ובזכירון בן 21

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

15/03/2022 | 16:24 | מאת: יואב

היי דוקטור, קוראים לי יואב ואני בן 21, לפני שנה גילו לי דום נשימה חמור בשינה והתחלתי לישון עם הסיפאפ,אבל כל כמה ימים אני ישן אצל חברה שלי ושם אני ישן בלי המכשיר, פעם אחת לקחתי את המד סטורציה שלי אלייה וישנתי איתו והוא הראה שרוב הלילה אני תכלס בין סטורציה 90-95 תכלס זה לא מפריע לי בבוקר כי אני שורד את העייפות אבל רציתי לדעת האם הסטורציה הנמוכה הזאת(לפעמים זה מגיע גם ל85 אבל לא מתחת) יכולה לפגוע במוח או בזכירון, ואני יודע שהחוסר שינה כן יכול לפגוע אבל ספציפית אני שואל לגבי החוסר חמצן. כי אם העייפות של הפעם בשבוע הזאת אני כן שורד.

בבהחלט כן. דום נשימה בשיננה פוגע במוח. יש לבצע הערכה במעבדת שינה ולהתאים טיפול. במידה ומדובר במצבים ספורדיים של פעם בכמה שבועות זה לא מסוכן, אבל היפוקסיה כרונית בשיננה ויקיצות מרובות פוגעות במוח.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח