ארוע קצר של קושי בקריאה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

07/01/2022 | 19:56 | מאת: רועי

ד"ר שלום שואל לגבי אבי, כבן 70. אשר נמצא כעת בפורטוגל במסגרת טיול עצמאי. ברקע ידוע על היפרלפידמיה, ללא יל"ד. ללא היסטוריה נוירולוגית קודמת. בעברו ניתוח תיקון מסתם מיטרלי עקב אי ספיקה מיטרלית (לא החלפה) ב2010. היו לו בעבר שני ארועים קצרים של פרפור פרוזדורים, אחד לפני הניתוח וארוע שני קצר כשנתיים לאחריו, לפני כ-10 שנים. מאז נוטל ריתמקס. הוא טופל זמן קצר לאחר הארוע עם פרדקסה בשל הפרפור ואז הועבר לאספירין עפי המלצת הקרדיולוג, במחשבה שסיכון נמוך לארוע מוחי גגם אם יהיה הישנות ארוע מוחי. אתמול הוא חווה לראשונה אירוע קצר של קושי בקריאת שלטים במהלך נהיגה. מתאר כי במשך דקות בודדות הוא התקשה בקריאת שלטים בדרך. הוא מתאר כאילו "האותיות לא החתחברו למילים". מציין שהראייה עצמה לא הייתה מטושטשת, באותו זמן. הוא עצם כל עין בנפרד ובשניהם היה קושי דומה. הוא לא שם לב לבעיה כלשהי עם שדה הראייה בזמן התופעה. זה חלף כאמור לאחר דקות בודדות (כ-5 דקות, אולי פחות הוא לא בטוח), לא נלווה כאבי ראש כלשהם, ולא שם לב לדבר חריג אחר. לא היה לו קושי כלשהו בהבנה של דיבור בזמן זה, הוא דיבר עם אשתו והדיבור היה מובן. רציתי לשאול : - האם לדעתך ארוע כזה חשוד ל- TIA? - האם היית ממליץ לגשת דחוף להערכה (פנייה מהירה לבית חולים מקומי בחו"ל), או שסביר לחכות שבוע ולהיבדק בארץ - שכן הוא אמור לחזור לארץ בטיסה בעוד שבוע? או שאולי דווקא מסוכן לטוס במצב כזה והיית דוחה את הטיסה עד השלמת בירור?

זה בהחלט יכול להיות TIA , יש לשמוע את הסיפור מפיו ולבדוק אותו ולבצע MRI מוח בהקדם. פרפור עליות בגילו מצריך בדרך כלל טיפול בנוגדי קרישה כמו שהוא קיבל והוספק מסיבה לא ברורה. עליו לפנו בהקדם להערכת נוירולוגיה ווסקולרית

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח