שבץ מוחי או חסימה בכלי דם בעיניים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

28/12/2021 | 15:12 | מאת: רוני

שלום דוקטור לפני שבועיים בפתאומיות איבדתי ראיה בעיין שמאל .פניתי למיון ונבדקתי על ידי רופא עיניים והוא כתב ששדה ראיה תקין מימין ומשמאל ללא FC אבל כן מזהה תזוזה ,ושזה מתאים לחסימה עורקית .נבדקתי על ידי נוירולוג שקבע NHISS 2 לאור חוסר ראיה ,בדיקת שדות ראיה המיאנופיה מלאה וששאר הבדיקה הנוירולוגית תקינה ,עשיתי CT שהדגים הסתידויות בהתפצלות הקרוטידית משמאל ובקרוטיד הקברנוזי בשני הצדדים אבל בלי חסימה או היצרות משמעותית של עורקים גדולים .הסבירו לי שמדובר ב Central retinal artery occlusion ונתנו לי טיפול ב TPA ,לאחר שעה התחלתי לראות מחדש .ואחרי יום הוסיפו לי אספירין ופלביקס בגלל ההיצרות בכלי הדם אני שואל האם הבעיה מצויה בתחום התמחותו של רופא עיניים לרשתית או נוירולוג שבץ .מי אמור לנהל את הטיפול באספירין ופלביקס תודה רבה

שאלה מצוינת, מדובר בשבץ מוחי לכל דבר אפילו שהחסימה היא בעורק עיני. עליך להיוועץ בנוירלוג מומחה לשבץ מוחי לצורך התאמת טיפול ארוך טווח

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח