בדיקת tcd לאחר צנתור לב pfo

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

17/12/2021 | 19:56 | מאת: גל

שלום דוקטור ברצוני לדעת בבקשה מה קורה במידה לאחר חצי שנה יש מעבר בועות בבדיקת tcd לאחר צנתור לב לסגירת pfo והאם בדיקת אקו לב עם הזרקת בועות יותר מדוייקת לאבחון האם החור נסגר האם יש מקרים שלא נסגר תוך חצי שנה ואם כן מה עושים עם זה תודה רבה על המענה

באופן עקרוני עדיין יכול להיות מעבר גם לאחר הסגירה ואין לכך משמעות טיפולית. להחלטה פרטנית יש להגיע להתייעצות עם נוירולוג ווסקולרי (מומחה בשבץ מוחי) בכדי להעריך עד כמה הPFO אחראי על האירוע המוחי וכמה גדול הדלף שנותר

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח