תוצאות בדיקת ct ראש

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

28/11/2021 | 16:45 | מאת: מזל

בסדר ערב טוב . אני בן 70. עם הרבה מחלות רקע. לחץ דם גבוה מאוזן. סרטן בלוטת התריס. סרטן הערמונית. שומנים בדם.copd, אאסטמה קשה. כארבע חודשים ירד לי המוגלובין ל-9 . עשיתי קולונוסקופיה וגבטרוסקוםיה תקין . המטולוג המליץ על זריקות ברזל. אכל המוגלובין עלה . כבר לא חלש כפי שהייתי...בבדיקת ct שעשיתי כתוב אוטמים לקונריים הגרעיני בסיס דוצ. קיימת הרחבת חדרים קלה, רושם שמתאים להרחבת חריצים ולא מדובר nph. נתנה לי מדללי דם והחליםה תרופה של שומנים בדם. אשמח לקבל הסבר על הct. תודה חנוכה שמח .

אוטמים לקונריים הם נזקים איסכמיים של מחלת כלי דם קטנים, הנגרמת לרוב מיתר לחץ דם אותו יש לאזן בקפידה כמו גם מחלת הסוכרת. הרחבת החדרים הקלה מעידה על הצתמקות קלה של רקמת המוח שהיא תלוית גיל וגורמי סיכון ווסקולריים אותם יש לאזן באדיקות

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח