2 שאלות לדוקטור הנכבד

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

27/10/2021 | 14:49 | מאת: אופק

שלום יש לי 2 שאלות לדוקטור הנכבד 1.האם זה נכון שבאופן כללי בלי להכנס למקרה ספציפי ,עד גיל 68 יש העדפה לטפל בצינתור בהיצרות עורק התרדמה , ומעל גיל 68 יש העדפה לניתוח Carotid endarterectomy מכיוון שזה כרוך בפחות אירועים מוחיים [למרות שניתוח קשור ביותר אירועי לב ] 2 .האם תרומבוס בדופן הוא סיבה לעבור Carotid endarterectomy ולא לטפל בצינתור תודה רבה

1. כעיקרון כן אבל על מקרה לגופו. צעירים יותר מתאימים יותר לסטנט ומבוגרים יותר מתאימים יותר לניתוח, אבל כאמור כל מקרה נדון לגופו לפי אופי ההיצרות ועוד גורמי פרטניים. צריך להיוועץ בנוירולוג ווסקולרי. 2. תרומבוס בדופן הוא מצב חריג שדורש התייחסות מיוחדת. אם אכן יש קריש דם ומחליטים שהוא סימפטומטי אז לפעמים זו התויה לטיפול במדללי דם חזקים _נוגדי קרישה) לתקופה של כמה שבועות ואז לראות אם התרומבוס נעלם. כעיקרון תרומבוס בדופן מגביר עוד יותר את הסיכון לשבץ מוטחי במהלך צנתור קרוטיד ויכול להטות את הכף לטובת ניתוח אבל זה לא חד משמעי בספרות המקצועית וצריך לקבל את ההחלטה במסגרת מרפאת שבץ מוח במרכז רפואי גדול ע"י נוירולוג ווסקולרי

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח