הבדלה בין וסקוליטיס לאוטמים על רקע APLA

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

22/10/2021 | 14:44 | מאת: אלמוג

שלום דוקטור לבתי יש לופוס ו APLA והיא התאשפזה בבית חולים וב MRI רואים אוטמים מרובים חלקים חדשים שיכולים להתאים לוסקוליטיס אך גם יתכן שזה על רקע APLA האם intracranial vessel wall MR imaging יכול להבדיל בין שני המצבים ,ואם כן האם זה רצף ב MRI שניתן לעשותו למפרע או שצריך לעשות אותו בזמן הבדיקה. כמו כן אשמח מאוד לשמוע על דרכים נוספות להבדלה בין שני המצבים תודה רבה

בכדי לענות על השאלה צריך לראות את ההדמיה ולקבוע לפי פיזור וגודל האוטמים המוחיים. אם מדובר באוטמים קטנים על רקע וסקוליטיס של כלי דם קטנים או APLA אז בדיקת VESSEL WALL לא תעזור. אם מדובר באוטמים בפיזור של עורקים גדולים ובהדמיית כלי דם (CTA) עולה חשד לוסקוליטיב, אז בוודאי שMRI של VESSEL WALL הינו הכרחי. נשמע שמדובר במקרה דרמטי ומומלץ להיוועץ בנוירולוג ווסקולרי באחד ממרכזי שבץ המוח בבתי החולים הגדולים. מקרים אלו פוקדים את מחלקות שבץ המוח מפעם לפעם ודרוש ניסיון בטיפול במחלות אלו

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח