פלאביקס לאחר צנתור לב

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

29/09/2021 | 23:17 | מאת: גל

ערב טוב דוקטור ברצוני לדעת מדוע אנשים שעוברים צינתור עם סטנט מקבלים מדללי דם כולל פלאביקס מלחצי שנה ואילו לאחר סגירת צנתור לב pfo והשתלת התקן דמוי מטרייה רק נותנים פלאביקס לשלושה חודשים בלבד ואספירין באופן קבוע האם הסיכוי לפתח קריש דם סביב המטריה לא זהה לפתח סביב הסטנט ? תודה רבה על המענה

הסיכון לא זהה ואין מחקרים שקובעים חד משמעית מה משך הזמן שצריך ליטול טיפול זה אלא רק תצפיות לא התערבותיות. הניסיון של הרופא והקוים המנחים שהוא פועל על פי הם הם החשובים. זה תלוי גם איזה סטנט שמו ובאיזה עורק זה , יש הרבה שיקולים.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח