סגירת מום לבבי pfo והפסקת פלאביקס

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

16/09/2021 | 20:42 | מאת: גל

שלום דוקטור אני לאחר צנתור לסגירת pfo עקב שינויים איסכמיים בחומר הלבן המתאימים לאוטמים בת 47 נוטלת אספירין במינון 100 ופלאביקס 75 בנוסף נוטלת קרדילוק במינון 1.25 עקב חודשיים של דופק גבוה במנוחה ועלייה בלחץ הדם בעיקר בלילות בדרך כלל לחץ הדם שלי נמוך מאוד 90/50 עברתי בירור אנדוקריני ואיסוף שתן שיצא תקין טרם יודעים מה הסיבה לאירועים שקורים מידי יום מספר פעמים בלילה אמורה להפסיק פלאביקס שלושה חודשים לאחר הסגירה ממש בימים אלה האם הפסקת הפלאביקס מסוכנת לאור אותם אירועים ? האם יש צורך לחכות ולראות האם המעבר נסגר ? קיבלתי תשובות שונות תודה רבה על המענה

כעיקרון יש להפסיק את הפלביקס 3 חודשים אחרי הסגירה ולהישאר על טיפול באספירין בלבד. אם מדובר באירועים מוחיים בגיל צעיר יש לעבור בירור מקיףוהערכה במסגרת מרפאת שבץ מוח (נוירולוגיה ווסקולרית) משום שPFO אינו ההסבר הודאי לאירועים אלו ויש לחפש סיבות נספות ברות טפול כמו הפרעות קרישיות יתר ועוד.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח