תוצאות mri מוח......

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

15/09/2021 | 12:59 | מאת: רותי

שלום ד"ר, אני במעקב בשל כאבי ראש, בעיות זיכרון,בת 53.בצעתי mri מוח ולהלן הממצאים:נגעים חריגים בחומר הלבן פריונטריקולרי ותת קורטיקלי בהחמרה קלה בהשוואה לבדיקה הקודמת.לא ספציפיים.ללא עדות לתהליך תופס מקום,האדרה פתולוגית,הגבלה בדיפוזיה או סוספטיבליות פתולוגית.אנומליה ורידית התפתחותית קטנה בגרעיני בסיס מימין ללא שינוי.אות זרימה תקין בכלי הדם הגדולים.סיכום:נגעים חריגים קלים בחומר הלבן בהחמרה קלה בהשוואה לבדיקה הקודמת.לא ספציפיים.באבחנה מבדלת משנית כאבי ראש,מיקרואנגיופתיה או מחלה דמיאלינטיבית.לקורלציה קלינית.מאד מודאגת...מה פשר ממצאים אלה,? הנירולוג שלי בחופשה עד אחרי החגים.תודה רבה

מהתיאור שלך נשמע שמדובר במחלת כלי דם קטנים שהיא לרוב משנית ליתר לחץ דם. הדרך למנוע נזקים אלו הוא איזון גורמי סיכון ווסוקלריים ואורח חיים בריא. אם יש תלונות נוירולוגיות ספציפיות יש לעברו הערכה נוירולוגית מסודרת

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח