האם ב APLA חייבים קומדין או שאפשר גם פרדקסה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

30/08/2021 | 17:11 | מאת: ניר

שלום האם באדם שמעבדה שלו מתאימה ל APLA וכתוצאה מזה כנראה היה לו אירוע מוחי וניתן לו קומדין אפשר להחליף את הטיפול בקומדין לטיפול בפרדקסה. בנוסף רציתי לשאול ;הרופא תלה את הארוע מוחי ב APLA אבל במכתב הוא כתב שזה במנגנון של SMALL VESSEL על רקע גורמי סיכון .האם יש בכך סתירה? האם APLA יכול לגרום למחלה בכלי דם קטנים תודה

יש סתירה עקרונית. APLA ומחלת כלי דם קטנים הן לא אותה מחלה, למרות שAPLA יכול מבחינה טכנית גם לגרום לחסימת כלי דם קטנים. זה קצת מסובך אבל זה חשוב מאוד לקבוע האם שבץ המוח הוא משני לגורמי הסיכון הווסקולריים ה"קלאסיין" או שהוא מתצאים לAPLA. במידה ויש APLA הטיפל הוא קומאדין. בכדי לענות על שאלות אלו יש להגיע להערכה מסודרת במסגרת מרפאת שבץ מוח באחד מבתי החולים הגדולים אצל נוירולוג מומחה לשבץ מוחי

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח