האם ארוע מוחי גובר עם הזמן

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

27/08/2021 | 14:46 | מאת: פזית

לרופא הנכבדים אני בן 81 לפני שנתיים היה לי אירוע מוחי ,יצאתי ממנו בשלום ללא נזק משמעותי .בברור הסיבות נמצא שיש לי פרפור פרוזדורים וזה מה שגרם לאירוע מוחי .נתנו לי אליקוויס למניעה אבל לפני שנה היה לי אירוע מוחי נוסף שגם ממנו יצאתי בשלום ללא נזק משמעותי .הרופא בבית חולים שבו אושפזתי החליף לי את הטיפול לפרדקסה פלוס פלביקס .הלכתי לחוות דעת שניה שבה המליצו לי על סגירה של אוזנית העליה .הלכתי שוב לרופא הראשון והוא הזמין לי MRI שבו נכתב שמודגמים שני אוטמים נרחבים אשר גברו בהשוואה לבדיקה הקודמת .חזרתי לרופא הראשון עם הבדיקה והוא כתב לי שאין אוטמים חדשים ללא משקעי דימום משמעותיים ולכן יש תגובה טובה לפרדקסה . רציתי לשאול כיצד הרופא הראשון כותב שיש תגובה טובה לפרדקסה אם ב MRI רואים ששני האוטמים בהחמרה ביחס להדמיה הקודמת .האם ארוע מוחי גובר עם הזמן לבד ? תודה רבה

האירוע המוחי יכול לשנות את מראהו במשך הזמן. חובה להתייעץ עם נוירולוג מומחה בשבץ מוחי ושיעבור על כל ההדמיות ויחליט האם באמת יש מקום להפנות לסגירת אוזנית. אתה מוזמן למרכז למניעת שבץ מוחי אצלנו בבילינסון למרפאה המשותפת עםפ קרדיולוגיה שם אנו מקיימים בין תחומי ומחליטים יחד. מעבר לפרדקסה זו אופציה לגיטימית אך תוספת הפלביקס לא ברורה ויש מעט מאוד מצבים ברפואה בהם צריך ליטול פרדקסה ופלביקס ויש לוודא שאתה עונה על הקריטריונים בכדי למנוע סיכון דמם מיותר. אך לשאלתך שבץ מוחי יכול לשנות את גודלו וצורתו במעט עם הזמן, בשביל להחליט לגביך ספיצפית צריך לצפות בהדמיות ולא להסתמך על פענוח יבש

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח