לשינויים איסכמיים כרוניים של החומר הלבן

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

14/08/2021 | 23:45 | מאת: מיכאל

שלום רב. אני בן 51. עשיתי בדיקת MRI בעקבות כאבי ראש במשך 35 שנה שהתגברו לאחרונה. בבדיקה נמצא בין היתר: "בסדרת ה- FLAIR הודגמו מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן בולטים יותר באונות הפרונטליות משני הצדדים היכולים להתאים לשינויים איסכמיים כרוניים של החומר הלבן יתכן משנית למחלת כלי דם מוחיים קטנים." ובנוסף הודגמה ציסטה בגודל 1 וחצי ס"מ בסינוס המקסילרי משמאל. ( גם ב-CT לפני 16 שנה ראו פוליפ בסינוס הזה.) שאר הממצאים תקינים. 1)האם יש המלצות לגבי טיפול בבעיות שנתגלו, האם יש בכלל מה לעשות עם זה? 2)האם יכול להיות קשר לחיסון מקורונה( כאבי ראש התחזקו לפני חצי שנה אחרי החיסונים האלה)? תודה רבה.

לא חושב שקשור לחיסון קורונה. יש לאזן באופו מיטבי גורמי סיכון ווסקולריים ובראשם יתר לחץ דם וסכרת

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח