אירוע מוחי חולף וטיפול

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

11/08/2021 | 15:30 | מאת: נאווה

שלום רב אני בת 76 מאובחנת עם Anticardiolipin syndrome כבר שנתיים ומטופלת באספירין בלבד .לפני שבועיים היה לי אירוע שבמהלכו לא יכלתי לדבר .פוניתי לבית חולים ובדרך לבית חולים הדיבור חזר בבית חולים לא היו בטוחים האם זה TIA או לא ונתנו לי בהתחלה אספירין ופלביקס אבל לאחר מכן הפסיקו אספירין ופלביקס והתחילו קומדין .לאחר מכן היתי אצל המטולוגית שהפסיקה את הקומדין והורתה לי לקחת פלביקס .אני לא בטוחה בהחלטה זו ומעונינת בחוות דעת שניה .למי עלי לפנות לנוירולוג מומחה שבץ מוחי או המטולוג מומחה קרישה .ושאלה שניה היא באופן כללי מה הטיפול במי שעושה אירוע מוחי על רקע APLA האם בנוגדי קרישה כמו קומדין או בנוגדי טסיות כמו פלביקס תודה רבה

את מוזמנת למרפאה המשולבת שבץ מוח-קרישה בבילינסון. מרפאה זו מרכזת מקרים שכאלה בדיוק לצורךל החלטה בינתחומית על הצורך בטיפול בדילול דם ואיזה טיפול בדיוק. במרפאה פוגשים את ד"ר גליה ספקטר מנהלת יחידת הקרישה, את פרופ' אוריאל מנהל המחלקה הנוירולוגית ואותי כרכז התחום בבילינסון. לצורך איסוף כל הנתונים יש לקבוע תור בהקדם למרפאתי בבילינסון / ליצור קשרולאחר מכן נקבע תור למרפאה המשולבת

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח