פענוח ראשוני בדיקת mri

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

11/08/2021 | 10:35 | מאת: שרון

שלום, אני בת 60 ובעקבות ארוע tga חד פעמי, ביצעתי ct ראש שיצא תקין. ב mri עם ובלי חומר ניגוד הסיכום הוא : קברנומה קטנה/מוקד microbleed פריוונטריקולרי מימין, ללא עדות לדימום חריף.שינויים בחומר הלבן על רקע מיקאואנגיופתיה. אפשר הסבר קצר עד שאגיע לרופא. תודה

מדובר קרוב לוודאי בממצא מקרי שרואים אותו באופן שכיח. שייר דם בודד החשוד לקברנומה אינו מדאיג. מדובר בדימום זעיר שהוא ככל הנראה חלק ממחלת כלי הדם הקטנים של המוח. בכדי למנוע שבץ מוחי כתוצאה ממחלה זו יש לאזן באופן מיטבי גורמי סיכון ווסקולריים - יתר לחץ דם לערכי מטרה 130/80, סכרת, הורדת כולסטרול, דיאטה ים תיכונית ופעילות גופנית.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח