סגירת מום לבבי pfo עקב שינויים איסכמיים בחומר הלבן

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

22/07/2021 | 07:29 | מאת: גל

בוקר טוב אני לאחר צנתור לב לסגירת pfo עקב שינויים איסכמיים בחומר הלבן המתאימים לאוטמים/ מחלות כלי דם קטנים רציתי לשאול משהו מדאיג אתמול בערב היתה לי הפרעה פתאומית בראייה מעין טשטוש וסינוור כמו צורות של תמונה נשברת וצורות כמו בקליידוסקופ זה נמשך כמה דקות וחלף נוטלת פלאביקס 75 ואספירין במינון של 100 למשך שלושה חודשים תודה וסליח יש לציין שבמהלך היום היה לי כאב ראש וזה קרה בערב האם נטילת אספירין ופלאביקס מגנה עליי מספיק ? מה זה יכול להיות ? תודה רבה על המענה

את מתארת מיגרנה עם אאורה ולא שבץ מוחי . לפלביקס אין תועלת במקרה זה וכנראה שגם לאספירין לא. נגעים בחומר הלבן אינם התוייה לסגירת PFO אלא אם עברת שבץ מוחי קליני. מומלץ להיוועץ בנוירולוג מומחה לשבץ מוחי

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח