סגירת מום לבבי pfo ונטילת מדללי דם

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

17/07/2021 | 00:16 | מאת: דקלה

שלום דוקטור בת 39 לפני כחודש עברתי צנתור לסגירתpfo עקב שינויים איסכמיים בחומר הלבן המתאימים לאוטמים/ מחלות כלי דם קטנים ברצוני לדעת בבקשה האם נטילת אומפרדקס בבוקר כחצי שעה לפני ארוחת בוקר ונטילת פלאביקס 75 ואספירין במינון של 100 כשעה לאחר מכן יכולה להיות פגיעה בספיגה של התרופות הנ''ל ? האם יש צורך להפריד במשך כמה שעות בין האומפרדקס למדללי הדם ? בנוסף נתבקשתי ליטול את הפלאביקס 75 שלושה חודשים לאחר הצינתור ואספירין במינון של 100 לכל החיים בשלב זה האם מינון לשלושה חודשים מספיק ? קראתי שיש מקומות שנותנים ליטול חצי שנה של פלאביקס מדוע ההבדלים ? האם בתקופה זו אני מוגנת מפני אירועים נירולוגים / אירועים מוחים ? תודה רבה על המענה שבת שלום

שינויים איסכמיים בחומר הלבן ללא שבץ מוחי קליני הנראה כסתחיף מוחי, אינם התוויה לסגירת PFO.יש ליטול אספירין ופלביקס ללשושה חודשים ולהפריד את נטילת האומפרדקס מהפלביקס. לגבי אספירין כל החיים. אם את בת 39 ללא גורמי סיכון משמעותיים וללא אירוע קליני של קריש דם מוחי או בכל מקורם אחר בגוף, אין התוויה לנטילת אספירין. במקרה שלך הספציפי אני מציע להתייעץ עם נוירולוגי שבץ באחת ממרפאות שבץ המוח בבית החולים. נגעים בחומר הלבן אינם התוויה מספקת לאספירין בגיל 40 ללא גורמי סיכון

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח