בהמשך לשאלה הקודמת ותשובת הדוקטור

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

30/06/2021 | 09:30 | מאת: יוסף

שלום וברכה .תודה רבה על התשובה הרופא בבית חולים טוען שאין צורך להתערב ולטפל בעורק הקרוטיד אפילו שהוא סימפטומטי מכיוון שההיצרות היא פחות מ 70 אחוז .השאלה שלי היא האם ניתוח המעקפים ללב הוא סיבה לטפל גם בעורק הקרוטיד גם [מתוך הנחה שהרופא בבית חולים צודק]אם בלעדי הצורך בניתוח זה אין אינדיקציה לטפל בקרוטיד תודה רבה גם אם הרופא לא יכול לענות פרטנית היתי שמח לתשובה ברמת העיקרון האם ניתוח מעקפים ללב יכול להיות סיבה כן לטפל בעורק הסימפטומטי אפילו בהנחה שבלעדי הצורך בו הרופא היה מסכים שלא לגעת בו שוב תודה רבה על התשובה

כל החלטה בסוגיה דורשת רוויזיה של הCTA של עורקי הצוואר והמוח והערכת הסיכון. לעיתים כןם מבצעים התערבות בהיצרות של 60%, תלוי במראה שלה, תלוי בעורק בצד השני ובעורקי המוח. נדרשת הערכה מול ההדמיה והסיפור הקליני עם אופי האוטם המוחי המדובר שיכול להיות קשור לעורק התרדמה אך גם יכול להיות לא קשור

באופן עקרוני בחלק מהמקרים מומלץ להתערב בקרוטיד לפני ניתוח גגדול. אפשר להתערב בעורק חסום 60-70% אם הוא סימפטומטי כתלות במראה המורפולוגי שלו , בסינדרום הקליני וחיבורים בין כלי הדם המוחיים.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח