איבוד הכרה לאחר החיאה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

27/06/2021 | 21:41 | מאת: דר עלא

אמא שלי בת 65 היה לה פרפור עליות היתה שלא הגיב לטיפול תרופתי והוחלט על ביצוע היפוך חשמלי עוד לפני הפעולה ורק שקבלה תרופה להרדמה פרופון עשתה vf עברה מייד שוק חשמלי פעמים חזרה לסינוס אבל לחץ דם ודופק היו נמוכים עברה החיאה מלאה כולל אדרינאליין והנשמה מאז הלב חזר לתקין אבל נשארה ללא הכרה עברה ct מוח 3 פעמים שרק באחרון נראה בצקת קלה לאחר 72 עדיין באשפוז בבית חולים בני ציון לב וריאה תחת הנשמה תקינים פיתחה ב24 שעות פרכוס מיוקלוני שטופל בהמך בוואלבוראת נוירולוגית עדיין לא מגיבה מה הסיכויים שלה ומה ניתן לעשות למזער הנזק במיוחד ואם מדובר בנזק נוירולוגי לאחר החיאה ודום לב ניתן לצור קשר עם מנהל טיפול נמרץ לב בבני ציון ? לצורך בירור המקרה ? תודה

אני מצטער לשמוע על המקרה, נשמע שהמהלך לא היה צפוי וטראגי. מאוד קשה לחזות פרוגנוזה במצבים כאלה, בדיקת הCT היא לא מדוייקת ויכולה להראות בצקת שבחלקה הפיכה ובחלקה לא הפיכה. מה שיקבע הוא רק הזמן והבדיקה הנוירולוגית. רפואה שלמה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח