mri.................

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

01/06/2021 | 00:03 | מאת: שירה

שלום ד"ר,אני בת 52 סובלת שנים מכאבי ראש,לאחרונה נוספו בעיות זיכרון..טשטוש בעיניים..וקושי לזכור שמות ובעית שליפת מילים.בצעתי mri מוח..התוצאות כדלקמן:בסדרתflair הודגמו מוקדים היפראינטנסים מרובים בחומר הלבן שמסביב לחדרים הלטרלים וסב קורטיקלית דו"צ המתאימים לשינוים איסכמים כרוניים של החומר הלבן.הודגם כלי דם מעט מורחב המתפצל למס' כלי דם קטנים יותר.אודה לחוות דעתך

לגבי כלי הדם צריך לעשות רוויזיה בעיניים של רדיולוג או נוירולוג ווסקולרי. לגבי הנגעים בחומר הלבן הם יכולים להסביר בעיות זיכרון ותפקוד קוגנטיבי , תלוי בעומס הנגעים. יש לאזן באוןפן מיטבי גורמי סיכון ווסוקלריים בראשם יתר לחץ דם.אם מדובר בתהליך שהוא מתקדם, בעיקר מבחינה קלינית אז כדאי להגיע להתייעצות עם נוירולוג ואולי אשפוז קצר לבירור

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח