אולטראסאונד עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

03/05/2021 | 11:41 | מאת: riva

מבקשת המלצותיך בעקבות תוצאת בדיקת אולטראסאונד עורקי צוואר: מודגמים רבדים טרשתיים באיזור הפיצול דו צדדי, מעידים על היצרות של 30-40% בבדיקת עורקי התרדמה -DUPLEX משני הצדדים ערכי הזרימה בעורקי התרדמה הפנימים תקינים אין היצרות בעורקים החיצוניים משני הצדדים הזרימה בעורקים הורטברלים תקינה בכוון ובטיב דו צדדי RCC - 73 - CM/S RIC - 83 CM/S LCC - 82 - CM/S LIC - 92 - CM/S. האם מומלץ להתחיל ליטול אספירין? תודה רבה על התייחסותך

מדובר ברבדים טרשתיים א-סימפטומטיים אם לא חווית שבץ מוחי עד היום. לגבי אספירין זו שאלה מצוינת ויש לשקול כל מקרה לגופו לאחר ריבוד סיכונים כוללני שיכול להתבצע ע"י רופא משפחה, רופא פנימי, קרדיולוג או נוירולוג ווסקולרי. מוזמנת לקבוע תור מסודר למרפאה ייעודית לנוירולוגיה ווסקולרית בכדי להחליט האם עליייך ליטול אספירין או לא. באופן עקרוני אנשים נעדרי גורמי סיכון כלל שלא חוו אירוע ווסקולרי לא צריכים ליטול אספירין. בבדיקה מודגמת טרשת עורקים קלה לא חסימתית שאולי מעידה על גורמי סיכון לא מאוזנים אחריהם יש לעקבו כמו גם אחרי דופלר חוזר עוד שנה-שנתיים בכדי לראות שאים החמרה בהיצרות ואז יהיה אפשר לעשות דופלר בתדירות נמוכה יותר

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח