אנטיקרדיולופין וחיסון לקורונה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

23/04/2021 | 18:34 | מאת: יעל

שלום, אודה לך על עזרתך, די נואשת ואובדת עצות, האם יש קשר ישיר בין הנוגדן אנטיקרדיולופין ובין כלי דם של המוח? , לפני שנים לאחר בירור אצל נוירולוג , עקב תסמינים שהיו לי , הוברר לי שנוגדן זה גבוה אצלי, ביצעתי בזמנו גם mri מוח, שנמצא תקין, ואומוסיצטאין , מקווה שכותבת נכון, מטופלת באספירין. לאחרונה ביצעתי שוב את בדיקת הדם : אנטי קרדיולופין lgg 1.6, lgm4.8, a.b2.... lgg 1 4, a.b2...lgm 7.2, אני מאוד רוצה להתחסן לנגיף הקורונה, ורוצה להיות בטוחה שיכולה ולא מסוכן לי ,ולדעת האם הערכים תקינים, כי הבנתי שערכים תקינים זה שלילי. האם עלי לפנות להמטולוג,? לבצע בדיקות נוספות? בזמנו כן טיפלתי אצל נוירולוג. תודה על תשובתך.

נוגדני APLA קשורים לשבץ מוחי (קרישיות יתר) ולנגעים מוחיים דלקתיים. בכדי להעריך האם הנוגדן שהודגם אצלך הוא בעל משמעות צריך לקבל את כל התמונה בצורת ביקורת אצל נוירולוג ווסקולרי. כעיקרון אם הנוגדנים שליליים ואין סימפטומים נוירולוגיים אז אין מניעה מחיסון קורונה אבל לא אוכל להמליץ המלצה פרטניחת לגבייך מבלי לראות את כל התמונה של מה שהיה לפני שנה ואיזה נוגדנים היום אז ואיזה היום. כדאי לקבוע תור לביקורת ומעקב במרפאת שבץ אצל נוירולוג וסקולרי.

24/04/2021 | 20:23 | מאת: יעל

תודה רבה דר' על המענה המהיר והמפורט, איך מוצאים ההתמחות של נוירולוג וסקולרי? זהו נוירולוג המתמחה בשבץ?

24/04/2021 | 20:39 | מאת: יעל

תודה

24/04/2021 | 20:39 | מאת: יעל

תודה

24/04/2021 | 21:10 | מאת: יעל

אפשר עוד שאלה דר'? אתה מקבל באופן פרטי? ואם לא אז אולי תוכל להמליץ לי? מאוד חשוב לי, גרה בתל אביב, אודה לעזרתך.🙏

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח