התייעצות לגבי סבתא- אירוע מוחי קל

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

21/04/2021 | 11:57 | מאת: ציפי

שלום ד"ר, סבתי בת 85 עברה אירוע מוחי שהוגדר קל לפני שבועיים. הדיבור נפגע אך היא מדברת (כמובן אחרת מלפני האירוע) והיא מתפקדת בצורה טובה יחסית, אך היא רגישה הרבה יותר. לא ברור כרגע עד כמה האירוע פגע בה, המצב מתעתע. היא מסרבת לקבל עזרה ומתעקשת להמשיך להיות עצמאית(מטפלת למשל) , שהוא אמנם סימן טוב לכשעצמו אך מדאיג מכיוון שהיא עברה דבר לא פשוט. החשש הוא, מכיוון שאיננו יודעים להעריך את הנזק, האם ישנם אמצעים טכנולוגים שיכולים לזהות מצב של מצוקה, עליה בלחץ דם, או כל גאדג'ט אחר שיכול להתריע במצב של אירוע נוסף או בעיה רפואית? תודה

אני בטוח שיש אמצעים טכנולוגיים אבל אני באופ אישי לא עובד עם כאלה בשגרה. אני לא חושב שחובה במצב שלה להסתובב עם גאדג'ט כזה אלא מספיק למדוד לחץ דם פעם ביום בכדי לראות שהיא מאוזנת

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח