שאלה לגבי נזק מוחי בחומר לבן מימין בבדיקת MRI

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

02/04/2021 | 11:01 | מאת: יעלה

שלום, בת 66, רקע של טרשת עורקים מפושטת, בעבר גם אירוע מוחי חולף (אמאורוזיס פוגקס) והצרות+סטנט בעורק עלום השם. בבדיקת MRI מוח שביצעתי לפני מספר ימים נמצא "מוקד נזק באזור חומר לבן בקורונה רדיאטה מימין. פרט לכך מראה ואות תקין של מוח, מוחון וגזע המוח. לסיכום: מוקד בודד של נזק בחומר הלבן המוחי מימין. אין דינמיקה מהבדיקה הקודמת." אציין שבבדיקת MRI מוח שביצעתי בדיוק שנה לפני כן נמצא "בסדרת ה-FLAIR הודגמו מוקדים היפראינטנסים קטנים בחומר הלבן שמסביב לחדרים הלטרלים היכולים להתאים לשינויים איסכמים כרונים של החומר הלבן קלים יחסית". רציתי לשאול: 1. מה המשמעות של נזק זה בחומר הלבן המוחי מימין? איזה השפעה יכולה להיות לנזק כזה על התפקוד שלי? 2. ממה יכול להיגרם הנזק הזה? 3. האם עליי לבצע באופן דחוף בדיקה כלשהי לבדוק מה גרם לנזק וכיצד ניתן למנוע החמרה? מה ניתן לעשות כדי לטפל בבעיה זו? 4. מבחינת נוגדי קרישה - אני נוטלת ברלינטה 60 מ"ג פעמיים ביום. האם הנזק המתואר יכול להיגרם ממצב של נוגדי קרישה חזקים מדי או דווקא יש צורך להוסיף עוד נוגדי קרישה? האם בעקבות ממצא כזה כדאי לשקול שינוי של הטיפול התרופתי של נוגדי הקרישה? אודה לתשובתכם.

1. מבחינת התפקוד רוב הסיכויים שזה לא יהיה מורגש. צבירת נגעים מרובים כאהל יכולה להביא להתדרדרות קוגנטיבית ותפקודית מוטורית אבל נגע בודד שהתגלה במקרה לרוב בלתי אפשרי למדוד את השפעתו. 2. הנזק יכול להיות אוטם מוחי לקונרי, נגע דלקתי או נגע בלתי ספציפי שלרפואה עדיין אין מענה אבחנתי אליו 3.בכדי להעריך האם דרוש בירור או שינוי טיפול בדילול יש לקיים התייעצות מסודרת עם נוירולוג ווסקולרי מומחה. השאלה שאת שואלת טובה אבל חסרים הרבה פרטים ורוויזיה על ממצא הMRI וכנראה MRI חוזר בכדי להחליט סופית אם נדרש שינוי תרופתי

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח