שבץ מוחי קשה - איך אפשר לגרום לשיקום

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

31/03/2021 | 21:14 | מאת: מירנדה ריילי

הי, סבי בן ה84 עבר אירוע מוחי שמוגדר קשה מאוד לפני שנה בדיוק. הרופאים לא רצו להשקיע בו ולכן הוא בבית עם מטפל. הבנו מקלינאית תקשורת שהוא בהכרה מינימלית. הוא ישן המון, וכשהוא ער אז הוא אף פעם לא מדבר או אפילו ממלמל, אלא רק אם ממש מציקים לו (סבתא שלי לפעמים עושה את זה), ואז אלו הפעמים היחידות שמרגישים אותו ממש, הוא אפילו לפעמים גם צועק בקול, אמנם דברים לא מובנים אבל ממש מגיב לזה כמו בן אדם רגיל! השאלה שלי מה אפשר לעשות בתור נכדה שלו, איך אפשר באמצעים שיש לי, לעזור לו? תרגילים מסוימים וכו'... אני באמת אשמח ואעריך מאוד תשובה שלא תפנה אותי לרופא אחר לבדיקה או משהו, כי כבר התייאשנו מסירובים או כל דבר אחר. רק מבקשת טיפים או פעולות שיוכלו לעזור לו להתקדם, אולי אפילו לדבר במשך הזמן, כל דבר שיכול לעשות טוב למוח שלו :) תודה וחג שמח!

אין לי היכולת לענות על שאלות שיקומיות ללא בדיקתצ מטופל והדמיה מוחית. למרות שביקשת שלו אני נאלץ להפנות אותך לרופא שיקום

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח