תוצאות בדיקת mri מוח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

07/03/2021 | 23:07 | מאת: שוש

שלום, בת 50. מבקשת לדעת מה המשמעות של התוצאות הבאות: (שאר התוצאות היו תקינות). הודגמו מוקדים היפראינטנסים מרובים בחומר הלבן סב קורטיקלית ומסביב לחדרים הלטרלים המתאימים לשינויים איסכמיים כרוניים בולטים של החומר הלבן יתכן משנית למחלת כלי דם מוחיים קטנים. רוצה רק לציין שאני לא סובלת מיתר לחץ דם.

07/03/2021 | 23:24 | מאת: שוש

שורה נוספת שנכתבה באותו mri ומציגה משהו לא תקין ומבקשת לדעת מה המשמעות: "הודגמו משקעים פרומגנטים בולטים בגרעינים הבזליים משני הצדדים". אודה מאוד לתשובתך

מדובר באחת משתי אפשרויות - הסתיידויות בגרעיני הבסיס (הזדקנות טבעית) או דימומים קטנים בגרעיני הבסיס שמתאמים למחלת כלי דם קטנים של יתר לחץ דם. בכדי לדעת במה מדובר צריך להשוות לרצפי הMRI האחרים ואפשר גם להשוות לבדיקת CT פשוטה בה הסתיידויות נראות בהירות ודימומים ישנים נראים כהים או לא נראים כלל. כדאי להיוועץ בנוירולוגי ווסקולרי להערכת עומס מחלת כלי דם קטנים והתאמת טיפול עם רופא משפחה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח