חשד לארוע מוחי חולף בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

23/02/2021 | 09:54 | מאת: בת

שלום, אימי מתפקדת באופן חלקי ומסתייעת במטפלת 24 שעות. אתמול כשהגעתי אל אימי, אמרה לי המטפלת שבשלב מסויים בבוקר, אימי התקשתה בדיבור ולאחר שנתנה לה מים ממותקים ובננה, הוטב מצבה. הבחנתי שבשלב הראשון אימי התקשתה לבטא מילים ואמרה רק כן ו- לא, ולאחר מכן הדיבור חזר ודיברה כרגיל. גם במהלך הביקור וגם אתמול בערב וגם הבוקר דיברה כרגיל. כאילו לא קרה כלום. המטפת שהיתה אחות בארץ מוצאה סברה שמדובר אולי בנפילת סוכר או חוסר בנתרן, וטענה שזה קרה גם כמה ימים קודם לכן, שמתקשה בדיבור ואחרי שאוכלת הדיבור חוזר כרגיל. קראתי באינטרנט, ונחרדתי לקרוא שיש סימפטום דומה גם בארוע מוחי חולף. 1. האם ניתן לקבוע בוודאות שעברה ארוע מוחי חולף, לפי בדיקת דופלר עורקי צוואר , או שמדובר בהנחה (להבדיל מוודאות)? 2. אם אדם עבר ארוע מוחי חולף, האם קיימת אפשרות שלא יעבור ארוע מוחי לא חולף? 3. האם ניתן למנוע ארועים חוזרים או חלילה ארוע מוחי קשה (לא חולף) - איך?

אבחנה של אירוע מוחי חולף נשנענת על דיווח של המטופל ו/או עדי ראיה שדיברו איתו. יש להעריך כל מקרה באופן פרטני. אם דופלר קרוטידים זה יהיה מאוד מרגיע אבל בכך לא יסתיים הבירור ויש גם אבחנה מבדלת לאירוע פרכוסי או באמת אירועים על רקע מטבולי כפי שציינת (יותר נדיר). בכל מקרה זה דורש הערכה של נוירולוג מומחה

מניעת אירוע מוחי חולף תלויה במנגנון החולני שמאובחן במסגרת הבירור ובהחלט אפשר למנוע אירועים עתידיים

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח