כאבים/לחצים בצד ימין של הראש

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

13/02/2021 | 09:43 | מאת: ס

שלום, יש לי כבר כמעט שנה לחצים שבאים והולכים בצד הימני של הראש, לחצים מאחורי האוזן הימנית, הרקה, הלחי המצח, הכל רק בצד ימין.בצד שמאל הכל תקין, עשיתי סיטי מוח ויצא תקין וגם mri תקין. נוירולוג המליץ לקחת אלטרולט, אבל מה זה ההתקפים האלה? והאם זה יעבור מתישהו? הם מגיעים למספר שעות, חולפים למספר שעות וחוזרים, לפעמים נעלמים ליומיים - שלוש ושוב חוזרים. קראתי שאולי יש לחץ של כלי דם על שורש העצב האם ניתן לראות את זה בסיטי או בmri? והאם אלטרולט יכול לעזור ולתקן את המצב? הרי הוא לא יכול להפסיק את הלחץ של כלי דם על שורש העצב הוא רק משכך את הכאב. במשך השנה עוצמת הכאב נשארה אותו דבר, קלה עד בינונית. לא לקחתי עד כה את הכדור, האם יש כדור קל יותר? או טיפול אחר, האם נגרם נזק גדול יותר אם לא לקחתי את הכדור, האם לחץ של כלי דם זה מסוכן? הם יכולים להתפוצץ? אני נמצאת במצב שבמשך שנה יש לי התקפים כמעט כל יום ועדיין אינני יודעת ממה זה נובע, איך עדיין אני נשארת ללא תשובה לתופעה הזו? ואם אכן יש לחץ של כלי דם על שורש העצב אז למה זה לא כאב קבוע וזה בא והולך? מה בעצם גורם לזה לחזור? מה מעורר את זה? איך אני מונעת את זה? אני בת 46. רזה בריאה ולא מעשנת

מי קבע שמדובר בלחץ של כלי דם על עצב? האם זה פענוח הMRI? ייתכן מאוד ומדובר בכאבי ראש מיגרנוטיים או כאבי ראש מיוחסים למתח ואז בהחלט אלטרולט יכול לעזור. לחת של כלי דם אפשר לראות בMRI אבל לרוב צריך להזריק חומר ניגוד (גדוליניום). בשביל לקבוע האם קיים כזה דבר אצלך כדאי לקבל פענוח נוסף לMRI מנוירורדיולוג מומחה או מנוירוכירורג

14/02/2021 | 11:25 | מאת: סי

תודה, נוירולוג אמר שכנראה יש לי לחץ על העצב. רופאת משפחה קיבלה תוצאות של MRI ואמרה שהכל תקין, יש לי את הדיסק, האם הנוירולוג יכול לראות בדיסק אם יש באמת לחץ על העצב? או שרק נוירורדיולוג ונוירוכירורג יכולים לפענח? לפי מה שאני קוראת במאמרים במחשב יש לי את תסמונת העצב המשולש (טריגמינלי) שגם שם יש לחצים בצד ימין של הראש, באוזן, ברקה, לחי, עין ומצח. הבנתי שזו תסמונת לכל החיים והטיפול הוא בכדורים חזקים ואם זה לא עוזר יש גלי רדיו או ניתוח. אני כבר 10 חודשים עם ההתקפים האלה ולא טיפלתי האם זה מסוכן? האופציות הטיפוליות מפחידות אותי. האם חייבים לטפל בזה?

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח