פיענוח אם.אר.אי מוח.

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

07/02/2021 | 17:49 | מאת: צליל

שלום ד"ר ברנע, באם.אר.אי מוח נכתב: נראה מוקד דמם ישן זעיר בורמיס המוחון משמאל, בסדרות flair, t2 נראים מוקדים היפראינטנסים בודדים בחומר הלבן במח.ללא רסטריקציה בדיפוזיה או האדרה. השאלה: מה המשמעות של זה מבחינת העבר ולגבי העתיד?

זה מאוד תלוי מה גיל המטופל ומהם גורמי הסיכון הווסקולריים. כעיקרון הממצאים האלה הם סימנים למחלת כלי דם קטנים שלרוב הינה משנית ליתר לחץ דם במשך שנים. אם ההופעה היא בגיל צעיר אז דורש יותר תשומת לב. בכל מקרה בכדי להיות שקט כדאי להיוועץ בנוירולוג מומחה, רצוי כזה המומחה למחלות כלי דם מוחיים שהוא התחום שמתעסק בין השאר עם מוקדמי דמם קטנים. חסרים פרטים על המטופל אבל כנראה שמדובר בממצאים כרוניים שלא מסכנים בטווח המיידי. חשוב לראות גם איזה תכשירים לדילול דם המטטופל נוטל וכמה מאוזנים גורמי הסיכון.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח