שיתוק בפה ורגלים באורך של חצי שעה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

07/02/2021 | 00:03 | מאת: סיגל

השאלה שלי היא על אבי הוא בן 75,בתחילת שבוע שעבר היו לו תופעות נרולגיות שלא הכיר לפני כן: הרגליים שלו השתתקו הוא היה בעמידה ולא יכל לזוז, ולא לדבר, הועבר לביהח סורוקה ערכו לו בדיקות מקיפות כמו סיטי בראש ובדיקות לב ולא נמצא דבר, תופעות אלה התרחשו 3 פעמים בבית חולים שהוא שוכב למשך חצי שעה וזה חלף ביום רבעי האחרון שוחרר לביתו ומאז זה קרה לו שוב עוד פעמיים (גם אתמול) חשוב להגיד שקיבל מדללי דם וסטרואידים, אבי בטוח שזה קרה לו מחיסון הקורונה (הוא סיים את השני לפני שבועיים) כרגע הוא בבית ואני דואגת שלא יקבל שבץ מוחי קשה

שיתוק אקוטי חולף של שתי הרגליים וחזרה לתפקוד מלא וחוזר חלילה זו תופעה נוירולוגית נדירה ולא נראה לי שקשורה לחיסון קורונה. כדאי להיווע. בנוירולוג מומחה, רצוי להפרעות תנועה או נוירולוגיה של מערכת העצבים ההיקפית ולראות האם יש צורך בבירור של עמוד השדרה.

כעיקרון חולשת שתי רגליים וחוסר יכולת לדבר הן לא הסתמנות שכיחה של שבץ מוחי אבל צריך לוודא שההדמיה של כלי הדם המוחיים והצוואריים תקינה. אם עדו בירור מלא בסורוקה הנהחה היא שעשו את הבדיקות האלה ואפשר להיות רגועים

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח