סיטי אנגיו מוח......

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

05/02/2021 | 10:32 | מאת: ניב

שלום דר,אני בן 35 עברתי סיטי אנגיו מוח, בזמן הבדיקה כששכבתי לבד בחדר במכונת סיטי הטכנאי אמר לי דרך רמקול שיוזרק חומר ניגוד ויש מצב של הרגשת חום הרגשתי חום באזור הישבן למספר שניות ואז ביד איפה שנכנס החומר הרגשתי כאב וחום תוך כדי הבדיקה אמרתי שאני מרגיש כאב וחום ביד באזור שמוזרק החומר אבל הטכנאים היו בחדר השני לא שמעו אותי אז התאפקתי עד לסיום הבדיקה ברגע שהסתיים הבדיקה הטכנאי נכנס אמרתי לו שיש חום וכאב חזק באזור זריקת החומר הוא ישר הסתכל ואמר שחלק מהחומר נשפך החוצה ואמר שזה קורה לפעמים וזה לא נורא מבחינה טכנית הבדיקה תקינה,רציתי לדעת האם זה באמת קורה ובמידה והבדיקה לא תקינה מבחינה טכנית הרופא שבודק יראה את זה?אני חושש בגלל שלא כול החומר נכנס הרופא לא יראה טוב את הכול במוח תודה

05/02/2021 | 11:54 | מאת: ניב

מבחינה טכנית הבדיקה תקינה הטכנאי אמר

אם יש פענוח של רופא מומחה בנוירורדיולוגיה שמתאר הדגמה טובה של כלי הדם המוחים והצוואריים אז זה בסדר.

ראה

05/02/2021 | 16:01 | מאת: ניב

תודה,במידה והבדיקה מבחינה טכנית אינה תקינה הרופא הבודק אמור לרשום זאת ולבקש בדיקה חוזרת? הטכנאי אמר שמבחינה טכנית הבדיקה טובה, מבחינה רפואית הוא לא יודע, אם הבדיקה לא הייתה טובה מבחינה טכנית הטכנאי היה אמור לעשות לי שוב תבדיקה?

זה לא משנה. אם יש פענוח תקין אז זה בסדר

12/02/2021 | 13:46 | מאת: ניב

שלום דר קיבלתי תשובה להלן ממצאי סריקת CT אגיוגרפיה של הראש : עורקי התרדמה הקברוטים הודגמו על הסתעפותם בקוטר תקין . כלי הדם במעגל וויליס שמורים . עורקי המוח הקדמי התיכון והאחורי על עפיהם במהלך תקין . לא זוהו הצרויות חריגות . לא זוהתה מפרצת . בגומה האחורית העורקים החולייתים והעורק הבזילארי שמורים . הסיוסים הוורידים הודגמו ללא חריג . לסיכום : סריקה תקיה לפי מה שאני מבין הכול תקין,מי שבדק לי זה מומחה לרדיולוגיה אבחתית ולא נירולוג זה בסדר מהבחינה הזאת? ורציתי לדעת במידה ויש בצקת או גידול היו רואים זאת גם? ראיתי שיש מעל 400 צילומים של הראש מזוויות שונות האם הרופא שבדק בודק את כול 400 התמונות? תודה

כן הרופא אמור להחליט

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח