כאבי ראש סיטי עם חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

01/02/2021 | 07:48 | מאת: אילנה

שלום בחורה בת 20 סובלת מכאבי ראש כשנה. לא מיגרנה..קבלתי הפניה לעשות סיטי מוח בלי ועם חומר ניגוד.האמת חשבנו שיש מצב בעיה בסינוסיט,אבל לפי תוצאות אין שום קשר..תוצאה של הבדיקה לא מובנת -לאחר הזרקת חומר הודגם צביעה של מבנה עגולה כ-3 מ"מ עם ענפים שיוצאים ממנו,מקור המבנה לא ברור. לסיכום מבנה וסקולרי בדומה טיפולית ,המלצה המשך בירור עם סיטי אנגיוגרפיה או MRI מה זה יכול להיות, האם זה יכול לגרום לכאב ראש? איזו בדיקה יותר מתאימה להמשך בירור?

בהחלט דורש MRI מוח עם גדוליניום+MRA ואז הערכה של נוירוכירורג ווסקולרי או נוירולוג ווסקולרי

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח