בדיקת mri תוצאות וההשלכות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

25/01/2021 | 16:25 | מאת: דקלה

שלום דוקטור בת 47 לפני כשנתיים וחצי נמצא אצלי pfo שנתגלה במהלך אשפוז נירולוגי עקב רדימות בפנים, טשטוש ראייה, כבדות ברגליים ועוד תופעות נירולוגיות החשד היה tia בבדיקת tcd נמצא דלף גדול מימין לשמאל ואילו בבדיקות אקו לב נצפה pfo קטן טרם ביצעתי בדיקת אקו לב דרך הושט על פי המלצת נירולוגים בכירים כי היה רק חשד בלבד לtia ברצוני לשאול מספר שאלות בבדיקת mri שביצעתי במהלך האשפוז , נמצאו מוקדים רבים קטנים היפראינטנסטיים בסדרות t2 ופלייר בחומר הלבן רוב המוקדים פריפריים בצנטרום ותת קורטיקלים המוקדים מרובים יחסית לגיל החולה אין עדות לשינוי בכמות ופיזור הממצאים ביחס לשנה קודמת אז כפי שציינתי בהפרש של שנה לא היה שינוי בבדיקה אשמח לדעת מהן ההשלכות הנירולוגיות של ממצאים אלה לטווח הארוך בהמלצת נירולוג אני נוטלת אספירין במינון נמוך 75 בשנתיים האחרונות ואילו נירולוג נוסף אמר שאין צורך ליטול אספירין מדובר ב2 נירולוגים בכירים ( מנהלי מחלקות ) מאז אני לא מרגישה בטוחה במצב שלי עקב הממצאים בmri ועצם קיומו של pfo שבבדיקת tcd נמצא דלף גדול ובאקו לב דלף קטן כתבות מראות שמוקדים אלו יכולים לגרום לסיכוי גבוה לשבץ מוחי ודימנציה בעתיד ונטילת אספירין עדיין לא מראה שזה יכול להועיל במצב זה אפילו להגביר דימום מוחי בנוסף אני מתכננת טיפולי פוריות,הפרייה חוץ גופית ורופאי פוריות לא רוצים לקחת על עצמם החלטה בשל הממצאים וחוזרים על כך שזה יכול לסכן את הבריאות שלי מה דעתך דוקטור ? אשמח לשמוע ממך תודה רבה על העזרה

אכן מקרה מורכב, ראשית אין תחליך להתייעצות פרטנית עם כל פרטי המקרה לרבות תיאור מדויק של האירוע שנננחשד כTIA, ממצאי הMRI כדיסק לרוויזיה ולא כפענוח של רדיולוג ותוצאות האקו. כמו כן יש לבצע הדמיית כלי דם צווארית לפחות ורצוי גם מוחית. חסרים פרטים לגבי בירור קרישיות יתר שבוודאי עברת. על פניו נשמע שצריך לקחת אספירין. המוקדים המדובר במוח אכן מגבירים באופן סטטיסטי את הסיכון לשבץ מוחי עתידי אבל מגבירים יותר את הסיכון להזדקנות המוח ועל כך יש לתת את הדעת לנקוט בכל אמצעי המניעה האפשריים (תרופות, תזונה, פעילות גופנית וכו). יש למצות בירור קרישיות יתר. לגבי הPFO, מדובר בממצא שקיים בקרב כחמישית עד רבע מהאוכלוסי הכללית ולא ברור האם מדובר אצלך בממצא מסוכן שיש לסגור אותו. ההחלטה מתקבלת במשותף לקרדיולוגים ונוירולוגים. אם את לא שקטה מוזמננת ליצור קשר לצורך התייעצות לקבלת חוות דעת (שלישית כך זה נשמע) וליווי להחלטה. raniba@clalit.org.il www.strokedoc.co.il

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח